Helsingin Suomi-Amerikka Yhdistys

Oletko kiinnostunut Yhdysvalloista? Haluatko elämyksiä ja kohtaamisia amerikkalaisen elämänmuodon ja kulttuurin äärellä? Podetko matkakuumetta, kutsuuko Amerikka?

Toimintamme on poliittisesti sitoutumatonta ja kaikille avointa. Tarjoamme monipuolista ohjelmaa sinipunavalkoisissa tunnelmissa: iloisia kohtaamisia, Amerikka-tietoa, matkailuiltoja, esitelmiä mielenkiintoisista aiheista, matkoja lähelle ja kauas sekä retkiä kotimaan kohteisiin. Amerikkalaisia juhlapäiviä vietämme eri teemoin: Valentine's Day, 4th of July, Halloween ja Thanksgiving ovat juhlia, joita on mukava viettää yhdessä Suomessakin.

Toimintaamme kuuluvat myös yritysvierailut, museo- ja näyttelykäynnit, herkutteluhetket ja teatterielämykset. Toimintaamme on juuri se mikä sinua kiinnostaa. Jäsenet voivat aina esittää omia toiveitaan ohjelmaksi.

Viisi syytä, miksi kannattaa kuulua Helsingin Suomi-Amerikka Yhdistykseen:

1. Otamme selvää USAhan liittyvistä ajankohtaisista ilmiöistä ja välittämme hyödyllistä USA-tietoutta monipuolisesti
  2. Lisäämme ja aktivoimme suomalaisten ja Yhdysvaltain kansalaisten yhteistyötä ja ystävyyssuhteita tarjoamalla foorumin ja verkoston ihmisten väliseen kanssakäymiseen ja tiedonvaihtoon
  3. Tapahtumien kautta saatamme samanhenkisiä ihmisiä yhteen
  4. Korjaamme käsityksiä ja ennakkoluuloja USA:ta kohtaan - Yhdysvalloista puhuttaessa ei voi yleistää
  5. Haluamme viettää mukavaa aikaa yhdessä, saada uusia kokemuksia, tavata erilaisia ihmisiä, kuulla mielenkiintoisia tarinoita ja oppia toisiltamme.

Helsingin Suomi-Amerikka Yhdistys on perustettu vuonna 1946 ja jäseniä on reilut 2000. HSAY on suurin Suomi-Amerikka Yhdistysten Liiton (SAYL) jäsenyhdistyksistä. Liitto puolestaan on jäsenmäärältään yksi maailman suurimmista Yhdysvaltojen ulkopuolella toimivista ystävyysjärjestöistä.

Tule mukaan, olet tervetullut joukkoomme! Liittyminen on helppoa, täytä jäsenlomake tästä.

Suomi-Amerikka Yhdistyksen jäsenenä saat monia etuja kuten esimerkiksi:

Lue lisää eduista SAYL:n sivuilta.