Marraskuu

Thanksgiving-illalliset to 23.11. klo 18 

Tiedossa hyvän ruuan, seuran ja tunnelman illalliset Mestaritallilla (Merikannontie 2, Helsinki) amerikkalaiseen tyyliin! Ohjelmassa mm. arpajaiset runsain palkinnoin. Voit jo varata paikkasi: hsay(at)hsay.fi.  Illallismaksu on yhdistyksen jäsenille 22€ (sisältää alku-, pää-, ja jälkiruoan & 1 juoman). Alle 10v. lapset puoleen hintaan.

Seuralaisten illallishinta on 37€. Mikäli kuitenkin liittyy jäseneksi ennen tilaisuutta, saa heti jäsenetuhinnan käyttöön!


Lokakuu

Vuosikokous la 28.10. klo 16

Halloween la 28.10. klo 18.30

Helsingin Suomi-Amerikka Yhdistys kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen la 28.10. kello 16. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Paikkana on toimistomme Eteläranta 6 A 8, 3 krs., Helsinki. Kahvitarjoilu tilaisuuden alussa. Kaikki jäsenet ovat tervetulleita mukaan! 

Boo! Kello 18.30 alkaen tunnelma tiivistyy, kun ilta alkaa hämärtyä ja Halloween-juhlat alkaa. Halloween on monien teemabileitä rakastavien mielestä vuoden paras juhla ja mekin heittäydymme juhlan viettoon innolla. Pukeutuminen Halloween-funky, spooky tai fiiliksesi mukaan. Teematarjoilut. Lisätietoa tulossa sähköisessä uutiskirjeessä lähempänä tapahtumaa sekä ilmoittautuneille sähköpostitse. Aikuisten iltatapahtuma. Osallistumismaksu (sis. teematarjoilut ja juomia) juhliin 9€/jäsenet, 16€/ei-jäsenet. Mikäli liittyy jäseneksi ennen tilaisuutta, saa heti jäsenhinnan käyttöön!

Ilmoittautumiset 23.10. mennessä hsay(at)hsay.fi tai 040 554 7100. Voit ilmoittautua molempiin tai vain toiseen tapahtumaan.


Sisustusilta: Valo ja valaistus ke 11.10. klo 18

Syksyn pimeät illat ovat pian täällä. Järjestämme tunnelmallisen sisustusillan, jonka teemana on ”Valo ja valaistus”.  Suomen ja USA:n sisustustrendit läpikotaisin tunteva sisustusarkkitehti Ulla Lange kertoo valosta ja valaisimien käytöstä sisustuksessa.  Tervetuloa!


Paikka: Eteläranta 6 A, 3krs., Helsinki. Tilaisuus on jäsenille maksuton. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Varaa omasi hsay(at)hsay.fi

 

Syyskuu

Matkailuilta: USA:n mahtavat kansallispuistot ti 26.9. klo 17

USA:n kansallispistot ovat henkeäsalpaava luontokokemus. Postikorttimaisemia, vuoristojärviä, vesiputouksia, kanjoneita, eläimiä, raikasta vihreyttä, metsien rauhaa. Yosemite, Grand Canyon ja Yellowstone ovat maailmankuuluja.

Tilaisuuden alussa USA:n suurlähetystön Ethan Tabor kertoo kansallispuistojen merkityksestä USA:ssa.

Toinen puhujavieraamme, Kea Soza, kokenut luonto- ja kansallispuistomatkaaja, kokoaa meille ABC:n ja vinkit onnistuneeseen kansallispuistoreissuun. Saamme kuulla sykähdyttävistä kohteista, jotka ovat suurelle yleisölle vähemmän tuttuja. Kean esityskieli on suomi.

Lisäksi Amerikka-kirjasto tarjoaa matkaopas- ja karttavinkkejä. Tervetuloa mukaan nauttimaan huikeista matkakuvista, keräämään ideoita ja jakamaan matkakokemuksia!

Tilaisuuden kesto n. 1h. Tilaisuus on kaikille avoin, tuo siis ystäväsikin mukaan. Ennakkoilmoittautumiset: hsay(at)hsay.fi. Yhteistyössä SAM Helsinki ja American Resource Center.

 

English Conversation Class

Haluatko treenata englannin keskustelutaitojasi rennosti mutta ammattilaisopettajan johdolla? Tule keskustelukurssille! Amerikkalainen opettajamme John Sigona johdattelee keskustelut USA-aiheisiin. Taso muotoutuu osallistujien mukaan, mutta kielen perusteet on hyvä hallita. Kurssilta saat eväitä puhumiseen ja rohkaistut käyttämään kieltä erilaisissa tilanteissa. Pienryhmä torstaisin klo 17.30-18.30. Etelärannan toimistollamme. Kurssi on alkanut syyskuun alkupuolella, mutta mukaan ehtii vielä hyvin! Hintatiedot/paikkavaraukset hsay(at)hsay.fi

 

Elokuu

Amerikan päivät Kokkolassa

10.-12. elokuuta järjestetään Amerikan Päivät Kokkolassa. Teemana on 100 vuotta siirtolaisuutta ja mukana päivillä on 30 amerikansuomalaisen ryhmä Michiganistakin. Ohjelmassa on näyttelyitä, golfia, iltatilaisuuksia ja muuta mukavaa. Lisäksi on tiedossa ainoastaan jäsenille suunnattu ilmainen koulutustilaisuus, jossa on jaossa huippuosaajan vinkkejä yhdistyksien tapahtumasuunnitteluun. Helsingin Yhdistys kustantaa Kokkolaan lähteville jäsenilleen lauantaipäivän lounaan (lisätiedot lounasmaksusta hsay(at)hsay.fi)

 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: https://ap2017blog.wordpress.com/

 

Heinäkuu

4th of July Piknik

Helsingin ja Espoon yhdistykset järjestävät yhdessä sinipunavalkoisen piknikin Helsingissä Tähtitorninmäellä (Tähtitorninvuoren puisto) ti 4.7. alkaen kello 16. Luvassa on leppoisa kesäilta hyvässä seurassa. Ohjelmassa mm. pihapelejä ja nuorimmille askartelua. Tarjolla on hodareita & virvokkeita ja amerikkalaiseen tapaan voit tuoda jaettavaksi jotain makeaa jälkkäripöytään.  Paikalle polkaisee myös jäätelökärry, josta voit ostaa jätskiä (huom! maksu vain käteisellä, joten varaathan sitä mukaan). Muut juomat,  eväät ja varusteet kukin tuo omien tarpeidensa mukaan.

Join us!

Ilmoittaudu mukaan kesäkuun loppuun mennessä sähköpostitse hsay(at)hsay.fi, niin varaamme sinulle ilmaiset hodarit ja virvoitusjuoman. Ystävätkin ovat tervetulleita 8€ hintaan (sisältäen hodarit ja juoman). Lapsilta ei peritä maksua.

Aloitamme kello 16, seuraamme saa liittyä myöhemminkin. Paikannat meidät helposti; lähimaastossa on opasteita & mukanamme on kansallispäiväteemaan koristeltu telttakatos. Tapahtumapäivänä meidät tavoittaa myös numerosta 040 554 7100.

 

Kesäkuu

Kulttuurivieras Washingtonista ti 13.6.

Runoilija Milagros Terán saapuu yhdistyksemme vieraaksi ti 13.6. klo 18. Terán asuu Washingtonissa ja on syntynyt Nicaraguassa. Hän on ollut mm. vierailevana runoilijana US Library of Congressissa. Terán esittelee runoja teoksestaan ”A Common Love” sekä kertoo näkökulmaansa kirjoittamiseen ja elämiseen niin juuriensa kuin nykyisen kotikaupunkinsa Washingtonin ympäristön ja ilmapiirin kautta. Esityksen kieli on englanti. Kesäinen iltatilaisuus ja vastaanotto järjestetään yhteistyössä Nicaraguan suurlähetystön kanssa, paikkana on toimistomme (Eteläranta 6 A 8). Ystävyystoiminnan hengessä tilaisuudessa on tarjolla yllätykselliset tervetuliaismaljat ja pieniä herkkuja.

Lämpimästi tervetuloa mukaan! Vahvistathan osallistumisesi 8.6. mennessä sähköpostitse hsay(at)hsay.fi

 

Nuorten BBQ 1.6.

Nuoremmat USA:n ystävät kokoontuvat kesäiseen grilli-iltaan 1.6. Lisätiedot: hsay(at)hsay.fi

 

 

Toukokuu

Hohtokeilailua Amerikan malliin 8.5. klo 18

Tervetuloa hohtokeilaamaan huikeaan Bowl Circukseen Vantaan Flamingoon! Luvassa iloista urheilua rennossa seurassa. Kanssamme keilaa paikan isäntä Kimmo Lehtonen, EM- ja MM-mitaleitakin rohmunnut mestari, joka on lupautunut jakamaan henkilökohtaisia vinkkejä halukkaille. Saamme myös kuulla miten USA ja keilailu linkittyvät toisiinsa.

Keilailun lomaan meille on varattu amerikkalainen ruokatarjoilu; itsekoottava burgeri & herkullinen jälkiruoka.

Osallistumismaksu vain 10€ (normaalihinta 42€) sisältäen keilauksen, kengät ja ruoat. Voit tuoda mukanasi kaverinkin tutustumishintaan 25€.

Ilmoittautumiset: hsay(at)hsay.fi . Mikäli haluat tulla Helsingin keskustasta porukalla, kerrothan sen ilmoittautuessasi. Saat tiedon kokoontumispaikasta ja -ajasta. Voit toki tulla omatoimisestikin.

 

Huhtikuu 2017

Lukupiiri 24.4.

Analyysissä huhtikuun lukupiirissä on Alice Munron Dear Life. Liity lukupiiriin/lisätiedot: salonenannemarje(at)gmail.com

 

Alli Haapasalon New York Story 20.4.

To 20.4. klo 18 saamme vieraaksi Alli Haapasalon, joka on tunnettu mm. Syysprinssi-elokuvan ohjaajana. Lisäksi hän on käsikirjoittaja ja kirjoittanut matkailuhenkisen New York-oppaankin.

New Yorkin maineikkaassa elokuvakoulussa opiskellut ja metropolissa pitkään asunut Haapasalo kertoo värikkäästä polustaan Suomen ja USA:n välillä. Entä New York on antanut ja opettanut? Alli kertoo myös urastaan ja tuotannostaan. Tule kuuntelemaan ja inspiroitumaan! Voit ottaa mukaan myös ystäväsi. Tilaisuus järjestetään toimistollamme Eteläranta 6 A. Tarjolla lisäksi pientä purtavaa. Ilmoittautumiset  hsay(at)hsay.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

American Car Show 14.-16.4. Helsingin messukeskuksessa

Pääsiäisenä pärähtää 40. American Car Show käyntiin! Juhlavuoden messut ovat moottoriharrastajan taivas. HSAY on mukana lauantaina Yhdysyvaltain suurlähetystön messupaikalla päivän yhteistyökumppanina. Tule moikkaamaan, osallistumaan kilpailuun sekä tietenkin tsekkaamaan osaston upea auto!

Yhdistyksellä on myös tarjolla jäsenille erä erikoishintaisia messulippuja 16€/kpl. Voit tilata lipun myös kaverille hintaan 20€. Oikeuttaa sisäänpääsyyn yhtenä messupäivänä. Tilaukset: hsay(at)hsay.fi

 

Maaliskuu 2017

Amerikka-brunssi @ Wanda’s Kitchen & Lounge su 26.3. klo 11

Pancakes, wings, ribs, burgers, brownies…Tervetuloa kanssamme Amerikka-teemaiselle brunssille Vantaalle (Liesikuja 5, 01600 Vantaa). Herkuttelemme runsaalla brunssilla ja lasilla skumppaa. Mukava pöytäseura tietenkin kaupanpäälle!

Jäsenhinta 17€ (norm. 25,50€). Voit ottaa kaverisikin mukaan, alennus koskee kuitenkin vain jäseniä. Myös kaiken ikäiset lapset ovat tervetulleita mukaan. Ruokailu kustantaa 3-15 vuotiaille euron per ikävuosi ja 0-2v on maksuton. Leikkinurkka löytyy.

Paikalle on helppo tulla junalla (Kehäradan varrella). Myyrmäen asemalta kävelee parissa minuutissa ravintolaan ja samalla voi vaikka ihailla alueen upeita Street Art-teoksia. Omalla autolla tuleville löytyy parkkipaikkoja ravintolan vierestä ja lisää parkkitilaa on läheisessä Myyrmannin kauppakeskuksessa. Varaa paikkasi hsay(at)hsay.fi 17.3. mennessä.

 

St. Patrick’s Day @ Dubliner’s 17.3.

Everybody's Irish on St. Patrick's Day! Perjantaina 17. maaliskuuta juhlitaan St. Patrick's Daytä, joka on Irlannin kansallispäivä. Sitä vietetään maan suojeluspyhimyksen Pyhän Patrickin muistoksi. Päivää juhlitaan laajasti myös Yhdysvalloissa ja esimerkiksi New Yorkissa järjestetään iso paraati, ihmiset pukeutuvat vihreään ja juhlivat irlantilais-amerikkalaista kulttuuria kaduilla sekä ravintoloissa.

Meissä kaikissa asuu pieni irlantilainen, joten tule siis kanssamme after workiin pe 17.3 klo 17 ravintola Dublineriin (Mannerheimintie 5). Nostetaan malja St. Patrickin  kunniaksi ja vietetään iltaa ystävyyden ja ilon merkeissä!  Meille on varattu ravintolasta Magners Corner. Päivän perinteisiin kuuluu pukeutua vihreään, joten suosittelemme laittamaan väriä päälle (jos ei löydy omasta takaa, ei hätää, paikan päältäkin saat vihreää rekvisiittaa asuasi täydentämään). Tilaisuudessa kuulet lisää taustaa päivän historiasta ja perinteistä. 

HSAY tarjoaa jäsenilleen yhden juoman ja lisää saa tiskiltä omakustanteisesti.  Ravintolassa on päivän teemaan liittyen oheisohjelmaa, voit mm. itse mennä laskemaan tuopillisen Guinnessia henkilökunnan avustuksella. Lisäksi on erilaisia tarjoushintaisia juomia, vihreitä drinkkejä, musiikkia sekä livestriimausta suoraan Irlantiin ja paljon muuta. Ilmoittaudu etukäteen hsay(at)hsay.fi.

 

Helmikuu 2017

Englannin keskustelukurssi

Haluatko treenata englannin keskustelutaitojasi rennosti mutta ammattilaisopettajan johdolla? Tule keskustelukurssillemme! Amerikkalainen opettajamme John Sigona johdattelee keskustelut USA-aiheisiin. Kielen perusteet on hyvä hallita, muuten taso muotoutuu osallistujien mukaan.


Kurssilta saat eväitä puhumiseen ja rohkaistut käyttämään kieltä erilaisissa tilanteissa. Pienryhmä. Torstaisin klo 17-18, alkaen 16.2. Yhteensä 8 krt. Jäsenhinta vain 55€. Paikkavaraukset hsay(at)hsay.fi.

 

Ystävänpäivän viettoa muiden ystävyysseurojen kanssa 14.2.

Ystävänpäivänä kokoonnutaan rennosti jutustelemaan ja syömään erinomaisia Burger-aterioita yhdessä Suomi-Amerikka, Suomi-Australia, Suomi-Kanada ja Suomi-Iso-Britannia ystävyysseurojen kesken. Tervetuloa mukaan!

Aika ja paikka: Ti 14.2.2017 klo 18 @ Woolshed Bar & Kitchen
(Töölönlahdenkatu 3 B 1).

Tilaamme ruoka-annokset ennakkoon, herkulliset vaihtoehdot ovat:
*Aussie Burger (L)
(180g beef patty) Lettuce, tomato, cheese, caramelised onion, pineapple
and smoked paprika mayo.

*Chargrilled Chicken Burger (L)
Lettuce, tomato, cheese, chicken breast, mayo and relish.

*Woolshed Vege Burger (L,V)
 Lettuce, tomato, grilled bean patty, egg plant, halloumi, smoked paprika
mayo and relish
.

Aterian jäsenhinta 9 €. Kaikkiin aterioihin sisältyy salaatti, ranskanperunat ja vesi.
Lisäjuomia voi tilata paikan päällä omakustanteisesti.

Ilmoittautumiset ma 6. helmikuuta mennessä osoitteeseen hsay(at)hsay.fi. Kerrothan samassa yhteydessä ruokavaihtoehtosi sekä mahdollisen erikoisruokavalion tarpeen. Maksuohjeet saat ilmoittautumisen jälkeen. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Black History Month-elokuvaillat 9. ja 13.2.

Helmikuussa Yhdysvalloissa vietetään afrikkalais-amerikkalaisen historian muistokuukautta Black History Monthia. HSAY ja Yhdysvaltain suurlähetystö kutsuvatkin sinut mukaan elokuvailtoihin Orionissa (Eerikinkatu 15) Näytökset ovat jäsenille ja avecillesi ilmaiset – varaa paikkasi hsay(at)hsay.fi


Daughters of the Dust to 9.2. klo 18.50
Daughters of the Dust (1991) on ohjaaja-käsikirjoittaja Julie Dashin runollisen väkevä kertomus karanneista orjista polveutuvan gullahperheen naisista. St Simonsin saarelle vuoteen 1902 sijoittuvassa elokuvassa puhutaan alueen omaa kreolikieltä. Kyseinen elokuva oli ensimmäinen teatterilevitykseen päässyt afrikkalais-amerikkalaisen naisen ohjaama elokuva. Aikaansa edellä ollut teos kaikuu mm. Beyoncén videoalbumissa Lemonade (2016). K-16.


When We Were Kings ma 13.2. klo 21 (huom! näytöksen alkamisaika siirtynyt 15min, aiemmin ilmoitettu alkamisajaksi 20.45)
 
Kehäkuninkaat (When We Were Kings, USA 1996) on urheiludokumentin klassikko, jossa vuoden 1974 maailmanmestaruusotteluun Zairessa vastakkain asettuvat kesäkuussa kuollut Muhammad Ali ja George Foreman.  Elokuvassa haastatellaan monia nyrkkeilyasiantuntijoita tai otteluun muuten osallistuneita henkilöitä. Missä ovat inhimillisen kestävyyden rajat? Zairen ”Rumble in the Jungle” -tapahtumassa ovat mukana myös James Brown ja B. B. King. Dokumentti on voittanut Parhaan dokumentin Oscar-palkinnon.

Huomioithan, että elokuvissa ei ole suomenkielistä tekstitystä!

Super Bowl-tapahtuma 5.2.

Liity mukaamme ainutlaatuiseen amerikkalaisen jalkapallon iltaan su 5.2. klo 23.30 alkaen. Yö täynnä jännitystä 15 euron osallistumismaksulla (täysi hinta 30eur)!

Vuoden paras futistapahtuma: Ammattimainen pre-game analysis, itse matsi ruudulta livenä alkaen kello 01.30. Osallistumismaksulla saat lisäksi passin omalle alueellemme, jossa tarjolla 2 juomaa veloituksetta & aamun tunteina Super Bowl Snack Menu.

Väliajalla lisäksi show & arpajaiset erinomaisin palkinnoin!


Tilaisuus toteutetaan yhteistyössa, mukana AmCham, Restel ja Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto.  Ilmoittautumiset hsay(at)hsay.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Lukupiiri 2.2.

Lukupiiri aloittaa vuotensa vierailemalla American Resource Centerissä. Lisätiedot ja liittyminen: salonenannemarje(at)gmail.com

 

Tammikuu 2017

Anu Partanen & Pohjoinen teoria kaikesta ma 23.1. kello 17.30

New Yorkissa menestynyt journalisti & kirjailija Anu Partanen saapuu HSAY:n vieraaksi kertomaan tarinan juuri suomeksi ilmestyvästä teoksestaan ”Pohjoinen teoria kaikesta: Parempaa elämää etsimässä”. Teoksen englanninkielinen alkuperäisversio on saanut hyvän vastaanoton Yhdysvalloissa.

Millaisia ovat Suomen ja USA:n väliset erot? Miten pohjoismainen yhteiskunta tukee tämän päivän maailmassa periamerikkalaisia arvoja kuten vapautta, itsenäisyyttä ja mahdollisuuksien tasa-arvoa? Toteutuvatko ne paremmin pohjoismaisessa kuin itse amerikkalaisessa mallissa?

Tilaisuuden vetää HSAY:n hallituksen jäsen, kirjailija Meritta Koivisto. Tilaisuus pidetään toimistollamme (Eteläranta 6 A). Ilmoittaudu mukaan 20.1. mennessä hsay(at)hsay.fi. Tervetuloa!

Tilaisuudessa saatavilla uunituoretta kirjaa signeerattuna edulliseen jäsenetuhintaan. Kahvitarjoilu.

Matkailuilta to 19.1. klo 17.30

Ulkona tuiskuttaa lunta mutta sisällä paistaa aurinko! Matkailuillassamme katsellaan kuvia ja kuullaan kokemuksia taannoisesta yhdistyksen järjestämästä Kalifornian matkasta. Iltaa emännöi matkanvetäjänä toiminut Heli Bergius.

 Lisäksi syksyllä 2017 on tarjolla jälleen ainutlaatuinen ryhmämatka, mutta mihin? Saamme ennakkotietoa tulevasta rytmireissusta Nashvilleen ja Memphisiin, kohteen tuntevilta ammattilaisilta.

Luvassa pieniä yllätyksiä ja tarjoilua, joten ilmoittauduthan mukaan ennakkoon hsay(at)hsay.fi. Tule jakamaan matkavinkkejä ja nojatuolimatkailemaan! Tilaisuus on HSAY:n toimistolla (Eteläranta 6 A). 

 

Joulukuu 2016

Christmas på Lillan

Helsingin Suomi-Amerikka yhdistys tarjoa jäsenilleen jäsenetuhintaan lippuja Lilla Teaternin joulukonserttiin, jossa lauletaan perinteisiä amerikkalaisia joululauluja mm. Frank Sinatralta ja Bing Crosbylta. Solisteina Emilia Nyman ja Arttu Takalo. Konsertin ajankohta on to 15.12. klo 19.

Lippuja voi ostaa konserttiin tilaamalla ne ​30.11 mennessä sähköpostitse: hsay(at)hsay.fi. Jäsenetuhinta 25 eur/lippu. 

Amerikan ystävien pikkujoulut

Aika: keskiviikko 14.12. klo 19 alkaen
Paikka: Hard Rock Cafe (Aleksanterinkatu 21, Helsinki)
Ilta täynnä mahtavaa fiilistä - on ruokaa, juomaa, musiikkia ja ennen kaikkea hyviä tyyppejä, joita yhdistää rakkaus Amerikkaan. ​

Tilaisuuden järjestävät yhteistyössä Helsingin Suomi-Amerikka Yhdistys ry, Nuorten aikuisten Amerikka -verkosto NAME, Yhdysvaltain suurlähetystö sekä Hard Rock Cafe Helsinki.

Illan aikana stagella nähdään useita esiintyjiä - heidän joukossaan mm. Voice of Finlandista tuttu Steve Lee, joka myös juontaa tilaisuuden.

Halutessasi voit itsekin esiintyä ja vetää soolona tai ystäväsi kanssa duona amerikkalaisia sävelmiä, lisätietoja ja varaukset sähköpostitse: jimsjamshelsinki(at)gmail.com

Tätä tapahtumaa ei kannata missata - tervetuloa rokkaamaan kanssamme yksin tai avecisi kanssa!​

Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittautumiset sähköpostilla to 8.12 mennessä: hsay(at)hsay.fi. Otsikoi viestisi "Hard Rock Cafe" ja ilmoita myös mahdollisen avecisi nimi.

​Ennakkoilmoittautuneet saavat saapuessaan rannekkeen, jolla 20% alennuksen menun ruuista sekä Happy Hour-hintaan juomia baarista koko illan. Paikalle voi tulla myös ilmoittautumatta, mikäli tilaa on.
HUOM! Rannekkeen ja edut saa vain ennakkoilmoittautumalla!

See ya!!

Kirjallisuuspiiri

12.12. kokoonnutaan vuoden viimeiseen kirjallisuuspiiriin. Lisätiedot hsay(at)hsay.fi

 

Joulupolku

Olemme tänä vuonna mukana Seurasaaren Joulupolulla. Koristelemme sinne oman joulukuusen yhdessä American Women's Clubin kanssa .

Halukkaat voivat tulla auttamaan kuusen koristelussa. Lisätiedot ja ilmoittautumiset Annemarjelle pe 9.12. mennessä: salonenannemarje(at)gmail.com

Joulupolku avautuu su 11.12. klo 12. Lisätietoa täältä: http://joulupolku.net/

 

Marraskuu 2016

Thanksgiving 

Thanksgiving-illalliset järjestetään tänä vuonna Mestaritallilla to 24.11. Tiedossa erinomaista ruokaa, seuraa ja pientä ohjelmaa. TILAISUUS ON TÄYNNÄ.

Kaapelitehdas


Lähtisitkö 2.11. kanssamme Kaapelitehtaalle?
Alec Sothin Gathered Leaves -valokuvanäyttelyn innoittama Kaapelimuseoklubin teemana 2.11. klo 18-20 on Amerikka.

Yhdysvaltojen presidentinvaalit ovat pian käsillä: miten käy Amerikan, kun seuraava presidentti astuu valtaan?Lähestyvistä presidentinvaaleista on puhumassa pitkän linjan Pohjois-Amerikan tutkija, emeritusprofessori Markku Henriksson.

Pianisti Janne Maarala soittaa amerikkalaisia ikivihreitä, ja tarjolla on opastuksia sekä omatoimista tutustumista kolmen eri museon näyttelyihin.


Jos kiinnostaa, niin laita viestiä salonenannemarje(at)gmail.com , niin sovitaan paremmin, missä tavataan.

Seura on ilmaista, muuten tapahtuma on omakustanteinen. Museokortilla ilmainen sisäänpääsy. Muut 15€.
Tarkempi ohjelma: http://www.valokuvataiteenmuseo.fi/fi/component/content/article/11282

 

Halloween

Tervetuloa mukaan Halloween Partyihin lauantaina 5.11 klo 15-17. Juhla järjestetään yhdessä AWC Mother's Networkin kanssa. Tapahtuma pidetään SEPÄNPUISTOssa (Sepänkatu 5, 00150 Helsinki).

Tilaisuus on jäsenille avoin ja tarkoitettu erityisesti lapsille - tule siis lastesi, lastenlasten tai vaikka naapurin lasten kanssa mukaan. Lapsia (ja aikuisiakin) kannustetaan pukeutumaan teeman mukaisesti Halloween-asuun.

Otathan mukaasi jotakin pientä purtavaa jaettavaksi muiden kanssa ja lapsille pussi, sanko tai muu, johon voivat kerätä Trick or Treat -herkkuja. Ota myös pikkurahaa, jotta voit maksaa 2 euron osallistumismaksun (2 eur/yli 2v. lapsi; tällä katetaan tapahtuman järjestelykuluja).

 

Lokakuu 2016

Kirjallisuuspiiri

Kirjallisuuspiiri kokoontuu seuraavan kerran 24.10 ja silloin punnittavanamme on John Irvingin kirja Viimeinen yö Twisted Riverillä. Lisätiedot/ piiriin liittyminen sähköpostitse hsay(at)hsay.fi

Vuosikokous ja tuparit

Helsingin Suomi-Amerikka Yhdistys kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen ja samalla tutustumaan uuteen toimistoomme ke 12.10. osoitteeseen Eteläranta 6 A 8, 3 krs., Helsinki.

Kello 17 alkaen voit tulla katsastamaan toimistotilojamme. Samoissa tiloissa toimii myös yritysten kansainvälistymistä avittava AmCham. Varsinaisen kokouksen alkaessa saammekin esittelyn AmChamin toiminnasta & Launchpad USA-ohjelmasta.

Vuosikokous alkaa klo 17.30. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. Uudet toimijat ovat tervetulleita mukaan! Ilmoitathan etukäteen toimistolle, jos olet käytettävissä yhdistyksen hallitukseen.

Kokouksen jälkeen tarjolla kahvit & amerikkalaisia herkkuja á la Brooklyn Bakery. Tervetuloa! Ilmoittautumiset 6.10. mennessä hsay(at)hsay.fi.

 

Englannin keskustelukerho

Haluatko treenata englannin keskustelutaitojasi rennosti mutta ammattilaisopettajan johdolla? Tule keskustelukurssillemme! Mukava amerikkalainen opettajamme John Sigona johdattelee keskustelut USA-aiheisiin. Kielen perusteet on hyvä hallita, muuten taso muotoutuu osallistujien mukaan. Kaikkea ei siis tarvitse osata etukäteen.

Kurssilta saat eväitä puhumiseen ja rohkaistut käyttämään kieltä erilaisissa tilanteissa. Pienryhmä. Kurssi pidetään torstaisin to 6.10. alkaen klo 17-18 Etelänrannan toimistossamme. Yhteensä 8 krt. Jäsenhinta vain 55€. Varaa paikkasi hsay(at)hsay.fi.


Syyskuu 2016

KOE ELÄMYSTEN KALIFORNIA 25.9-3.10.2016

Los Angelesista San Franciscoon

Yhdistyksen viikon mittainen ohjelmallinen kiertomatka tarjoaa uskomattoman monipuolisen kattauksen legendaarisia kaupunkeja, upeita maisemia Tyynenmeren rannikolla ja mielenkiintoisia vierailukohteita. Turistikohteiden lisäksi vierailu Suomen pääkonsulin residenssissä. Enkelten kaupungissa majoitut Santa Monican rantahotellissa ja San Franciscossa kätevästi kaupungin ydinkeskustassa.

Matkalle voi lähteä yksin (varaa mies/naispaikka), kaksin tai kaveriporukassa. Matkasta maksetaan ensin vain varausmaksu, loppumaksu vasta lähempänä itse matkaa. Hinta 2465 eur/ hlö 2hh.

Matka sopii niin ensikertalaisille kuin enemmänkin matkaaville. Mukanamme on suomenkielinen kohdeopas sekä yhdistyksen oma matkanvetäjä. 

Heittäydy kalifornialaisen elämäntyylin vietäväksi!

 >> Katso päiväkohtainen matkaohjelma

 

Leffailta

Syntymäpäiviemme juhlinta jatkuu! HSAY:n lisäksi myös Amerikka-kirjasto juhlii 70-vuotista taivaltaan ja järjestämmekin yhdessä ilmaisen elokuvanäytöksen Orionissa. Saamme nauttia vuoden 1962 menestysfilmistä Kuin surmaisi satakielen (To Kill a Mockingbird). Naposteltavat ja leffavirvokkeet sisältyvät iltaan. Luennoitsija ja elokuva-asiantuntija Pirkka Kivenheimo esittelee elokuvan.

Aika ja paikka: ma 26.9. klo 17 Orion (Eerikinkatu 15, 00100 Hki). Varaa paikkasi klassikkoleffaan sähköpostitse hsay(at)hsay.fi

 

Lukupiiri 22.9.

Tutustumisvuorossa Suomessa vastikään vierailleen Steven Schrader teos. Lisätiedot Annemarje Salonen 0500 415 528

 

Elokuu 2016

Burgers @ Woolshed

Tervetuloa syksyn ensimmäiseen HSAY-tapaamiseen testaamaan Woolshed Gastro Barin kehutut burgerit tai pihvit! HSAY tarjoaa jäsenille ruokailun, juomat omakustanteisesti.

Samalla vaihdamme kuulumisia kesän jäljiltä ja tapaamme Jyväskylän Suomi-Amerikka yhdistyksen jäseniä, jotka ovat Helsinki-retkellä. Tule siis rohkeasti mukaan, juttuseuraa löytyy varmasti!

Aika ja paikka: Ti 23.8.2016 klo 18 Burger Tuesday @ Woolshed (Töölönlahdenkatu 3 B 1, Helsinki).
Mukaan mahtuu 20 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset sähköpostitse: hsay(at)hsay.fi TILAISUUS TÄYNNÄ!

 

Heinäkuu 2016

4th of July-ulkoilmatapahtuma su 3.7. klo 13-18

Tervetuloa juhlistamaan USA:n itsenäisyyspäivää piknik-henkisen iltapäivän merkeissä Brahen kentälle (Helsinginkatu 25a, 00510 Hki) sunnuntaina 3.7. Mukana menossa on iso joukko Amerikan ystäviä! Luvassa on jenkkifutisottelu (klo 15) kansallishymneineen, dj soittamassa musiikkia sekä lapsille omaa ohjelmaa. Tarjolla myös tuhtia ruokaa myyntikojuista. 

Pete Cato, Spirit FM (http://spiritfm.fi/) toimii tilaisuuden juontajana.

Osallistumismaksu 5€/hlö. Alle 12-vuotiaat ilmaiseksi. Alueella käy vain käteismaksu.
Don't forget to wear your RED, WHITE, AND BLUE!

Tapahtuman järjestävät International English Speakers' Association of Finland, Helsingin ja Espoon Suomi-Amerikka Yhdistykset sekä Wolverines.

PS. Säävaraus. Iltajatkot Aussie Clubilla!

 

Kesäkuu 2016

Tampere Guitar Festivalin tähtikonsertti 11.6.

Tampere Guitar Festival kokoaa jälleen kitaramaailman tähdet Pirkanmaalle kesäkuussa. Tänä vuonna esiintyjäkaartiin kuuluu yhdysvaltalainen sähkökitaralegenda Stanley Jordan. Tämän nelinkertaisen Grammy-ehdokkaan soitossa viehättää tyylien monipuolisuuden ohella hänen omalaatuinen soittotekniikkansa.

Jordanin konserttipäivä on la 11.6. HUOM! HSAY:n päivitetty jäsenhinta vain 35€(norm 45€). Varaukset ja tiedustelut: helmi(at)tgf.fi, 040 411 5671. Jäsentarjous on voimassa 20.5. saakka. Festivaalin koko ohjelma löytyy osoitteesta www.tgf.fi.

Lukupiiri 2.6.

Kevätkauden viimeinen kirjallisuuspiiri pidetään 2.6. klo 17. Luemme Paul Austerin Talvipäiväkirjan. Tutustumme myös amerikkalaisiin nykylyyrikoihin. Lisätiedot Annemarjelta 0500 415 528.

 

Toukokuu 2016

Steven Schraderin Manhattan -teoksen julkistamisjuhla ke 25.5.

Helsingin Suomi-Amerikka Yhdistys järjestää yhdessä LURRA Editions -kustantamon kanssa yhdysvaltalaisen kirjailijan Steven Schraderin teoksen "Se minkä ansaitsimme – kertomuksia New Yorkista"
julkistamisjuhlaan Villa Kivessä, Linnunlauluntie 7, 00530 Helsinki, ke 25. toukokuuta kello 18.

Teos – alkuperäiseltä nimeltään What we deserved – stories from New York – on koskettava kuvaus nuoren miehen kasvusta Manhattanilla, voimakkaan isän varjoissa, ja unelmasta tulla kirjailijaksi, ennen ja jälkeen toisen maailmansodan. 

Kirjailija Steven Schrader on läsnä tilaisuudessa. Tervetuloa hurmaavaan kirjallisuusiltaan, jossa näytteet teoksesta lukevat kirjailija itse ja teatteriohjaaja, näyttelijä Pekka Milonoff.

Illan juontajana toimii elokuvaohjaaja, kirjailija Rax Rinnekangas.

Tilaisuudessa on tarjoilua. Teosta on saatavilla tilaisuudessa erikoishintaan kirjailijan signeerauksella.

Ilmoittautumiset 20.5. mennessä osoitteeseen: lurra(at)lurraeditions.fi. Maksuton.

 

HSAY:n 70-vuotissyntymäpäiväjuhlat ke 18.5.

Juhlimme amerikkalaisen rennossa hengessä - luvassa on keväistä jazzia, pientä tarjoilua ja luonnollisesti syntymäpäiväkakku! Osallistumismaksu 10€. Rajattu määrä paikkoja. Lisätiedot & ilmoittautumiset hsay(at)hsay.fi

Ajankohta: ke 18.5. klo 18-20

Suomi-USA jääkiekkoa 3.5.

Liput loppuunmyyty!

 

Huhtikuu 2016

Kalifornian kuvien ja viinin ilta 27.4.

Yhdistyksen Kalifornian matka lähestyy. Oletko jo varannut paikkasi tai harkitsetko mukaan lähtemistä? Vai haluatko tunnelmoida muuten vain aina sävähdyttävien Los Angelesin ja San Franciscon matkakuvien parissa? Tule paikalle, kun matkanvetäjämme Heli Bergius esittelee kohteita, joihin reissummekin suuntautuu. Maistelemme samalla kalifornialaisia viinejä.
Aika ja paikka: Ke 27.4. klo 18, Mechelininkatu 10. Ilmoittautumiset hsay(at)hsay.fi​. Tervetuloa!

Lukupiiri 19.4.

Lukupiiri kokoontuu toimistolla. Tutustumme ajankohtaisen henkilön, Hillary Clintonin mielenkiintoisiin teoksiin It Takes a Village: And Other Lessons Children Teach Us, Tahtonainen ja Tahdon voimalla. Voit tulla mukaan myös vain kuuntelemaan esityksiä ja ajatuksia näistä kirjoista.

Lisätiedot: Annemarje 0500 415 528.

 

Maaliskuu 2016

English Conversation Class

Yhdistyksen jäsenillä on nyt mahdollisuus päästä treenaamaan englantia laadukkaassa, HSAY:n omassa keskusteluryhmässä. Amerikkalainen opettajamme johdattelee keskustelut rennosti USA-aiheisiin. Kielen 
perusteet on hyvä hallita, muuten taso muotoutuu osallistujien mukaan. Kaikkea ei siis tarvitse osata etukäteen. Kurssilta saat eväitä puhumiseen ja rohkaistut käyttämään kieltä erilaisissa tilanteissa. Pienryhmä.

Kurssi pidetään torstaisin klo 17-18 Mechelininkadulla, to 3.3. alkaen. Yhteensä 10 krt. Juhlavuoden jäsenhinta vain 55€. Varaa paikkasi hsay(at)hsay.fi

Obaman viimeinen vuosi & USA:n tulevat presidentinvaalit 15.3.

Tule kuuntelemaan analyysia USA:n presidenttikilvasta sekä Obaman kauden perinnöstä. Tilaisuuden puhujana Yhdysvaltain Helsingin suurlähetystön Political Officer.

Paikka & kellonaika: Mechelininkatu 10 A, kello 17.30. Tilaisuuteen tulee ilmoittautua etukäteen hsay(at)hsay.fi

Sunnuntaibrunssi 13.3.

Tervetuloa brunssille ravintola Southparkiin (Sinebrychoffin puisto) su 13.3. klo 11. Ravintolan inspiraationlähteenä on eteläinen Kalifornia. Hyvien makujen ja seuran ohella on tarjolla tietoa juhlavuotemme tapahtumatarjonnasta, kuten juhlamatkasta, jonka reitti tulee olemaan Los Angeles-San Luis Obispo-San Francisco. Saa innostua jo etukäteen!

Brunssi & lasi kuohuviiniä:
Jäsenhinta vain 12€ / ystävät 22€ (täysi hinta 26€)
Ilmoittautumiset 29.2. mennessä: hsay(at)hsay.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Lukupiiri 7.3.

Ruodittavana Jhumpa Lahirin kirja Kaima, joka kertoo Gangulin bengalilaisperheestä ja sen jäsenten vähittäisestä, eri tahtiin etenevästä kotiutumisesta Amerikkaan. Lukupiiri kokoontuu helsinkiläiskahviloissa. Jos haluat mukaan, ota yhteyttä Annemarjeen 0500 415 528.

Oopperan Kummitus to 3.3. 

Juhlavuotemme helmiä! Maailman suosituimman musikaalin esitykset ovat loppuunmyytyjä myös Kansallisoopperassa. Yhdistyksellä on nyt tarjolla erä jäsenhintaisia lippuja to 3.3. klo 19 näytökseen, laadukkailla permantopaikoilla. Saamme illan alkuun oman teosesittelyn (klo 18/kesto 15min.) ja nautimme samalla lasin kuohuviiniä.

Pakettihinta vain 60€/kpl. Max 2 lippua/jäsen. Avecit (ei-jäsenet) 80€ (täysi hinta 85€). HUOM! KAIKKI LIPUT MYYTY (14.12.2015)

Tammikuu 2016

Matkamessut 22-24.1.

Matkamessut ovat taas täällä! MATKA on Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma, joka järjestetään Helsingin Messukeskuksessa. Messuilla voit tutustua jopa 80 eri maan matkailutarjontaan.
Yhdistyksellä on erä jäsenhintaisia lippuja messuille kappalehintaan 5€. Max 2 lippua/jäsen. Varaukset: hsay(at)hsay.fi. Maksuohjeet varattaessa. Nouda liput toimistolta tai ilmoita tilauksen yhteydessä
postiosoite, johon liput voi toimittaa. Postituslisä 1€ / lähetys. Postitus vastaanottajan vastuulla. HUOM! KAIKKI LIPUT MYYTY (14.12.2015)

Lukupiiri- suuret amerikkalaiset kirjailijat kutsuvat ti 12.1.

Lukupiiri kokoontuu kerran kahdessa kuukaudessa lukemaan amerikkalaisten kirjailijoiden teoksia. Kirjojen kautta löydämme niin entisaikojen kuin nykyajan Yhdysvallat, sen kaupungit ja maaseudun.
Lukupiirin vuosi alkaa David Gutersonin teoksella Lumi peittää setripuut.

Mukaan mahtuu! Lisätiedot Annemarje Salonen 0500 415 528

Ateneum & Cartier-Bresson la 9.1. klo 14

Yhdistys vierailee valokuvaaja Henri Cartier-Bressonin näyttelyssä Ateneumissa tammikuussa. Kuuluisan Cartier-Bressonin (1908–2004) valokuvat ovat muokanneet jo useiden sukupolvien kuvaa maailmanhistorian merkkipaaluista. Näyttelyssä on Amerikka-osio. Ryhmällämme on oma opastettu kierros, jossa kuulemme erityisesti Amerikka-kuvista, mutta myös näyttelyn muusta sisällöstä.

Hinta 10€ (Norm.16€). Tule ja tuo ystäväsikin!

 

Marraskuu 2015

Syyskokous ja upea Thanksgiving-illallinen to 26.11. klo 17/18.30


Helsingin Suomi-Amerikka yhdistys ry. kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen syyskokoukseen sekä Thanksgiving-illalliselle Cafe Köketiin (Kiseleffin talo, Unioninkatu 27). Kokous alkaa klo 17. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat; päätetään 2016 toiminnasta, hallituskokoonpanosta sekä taloudesta. Lisäksi hallitus
tuo käsittelyyn sääntömuutosasian.

Myös uudet toimijat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan! Ilmoitathan etukäteen toimistolle, jos olet käytettävissä yhdistyksen hallitukseen.


Kello 18.30 alkaen nautimme kiitospäivän illallisen aitoamerikkalaiseen tyyliin! Vietämme iltaa yhdessä American Women’s Clubin ja Espoon yhdistyksen kanssa ainutlaatuisessa Kiseleffin talossa.

Jäsenhinta 20€, muut 35€ (sis. 3 ruokalajia & ruokajuomat). Alle 15v. 17€. Alle kouluikäiset 5€ (oma ruokavaihtoehto).

Ilmoittautumiset & erityisruokavaliot 18.11. mennessä: hsay(at)hsay.fi tai 040 554 7100. Voit osallistua
molempiin tai vain toiseen tilaisuuteen.

Lukupiiri 11.11. klo 17.30

IPI Kulmakuppilassa, Porthaninkatu 13 (Karhupuiston läheisyydessä, Kalliossa) käydään läpi Harper Leen Kuin surmaisi satakielen. Lisätiedot & ilmoittautumiset hsay(at)hsay.fi

Halloween 1.11.  klo 11-13 

BOO! Halloween-hulina lapsille (8 vuotta ja nuoremmat). Askartelua, pelejä, musiikkia, satuja ja paljon muuta! Osallistumismaksu 2 euroa. Myynnissä lisäksi hattaraa. Voit myös viedä mukanasi pientä syötävää jaettavaksi. 

Tilaisuus on Finnbritsien tiloissa Fredrikinkatu 20 A (soita ovikelloa). Ilmoittautumiset www.finnbrit.fi/social-activities/whats-on/eventlist 

Ilmoittautuminen alkaa 15.10. Kannattaa olla nopea, sillä tämä Halloween-party on aina suosittu!

Järjestäjinä Finnbrits & IESAF,  mukana menossa myös HSAY ja AWC. Tilaisuus on englanninkielinen.

 

 

Lokakuu 2015

Sisustusilta ti 13.10.

Sisustusillan vieraamme on sisustusarkkitehti Ulla Langen, joka on vastikään vetänyt suurlähettiläs Bruce Oreckin Helsingin kodin remonttiprojektin. Lange kertoo meille kokemuksistaan tässä värikkäässä projektissa. Lisäksi saamme kuulla eroavuuksista USAn ja Suomen välillä sisustuksissa sekä terveiset ja trendivinkit juuri
Lontoossa olleilta Decorex-messuilta.

Aika: ti 13.10. klo 19
Paikka: Adi kalusteen Showroom (sijaitsee Kalasataman metroaseman
lähellä, Vanha Talvitie 13 A, 5.krs)
Tilaisuus on jäsenille maksuton. Kahvitarjoilu. Paikat täytetään
ilmoittautumisjärjestyksessä.  TILAISUUS ON TÄYNNÄ

 

AMERICAN VOICES-seminaari pe-la 9.-10.10.


American Voices-seminaari pidetään Turussa. Ohjelmassa on yhdysvaltalaisten stipendiaattien esityksiä amerikkalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista. Tilaisuuden järjestäjinä toimivat Fulbright Center sekä University of Turku North American Studies Program. Seminaariohjelma löytyy osoitteesta: http://www.fulbright.fi/en/american-voices-seminar

Yhdistyksestämme paikalle lähtevät hallituksen Linda ja Kirsi toimistolta - liity seuraan! HSAY tarjoaa tilaisuuteen osallistuville jäsenilleen herkutteluhetken Turussa. kysy lisää 040 554 7100 tai hsay(at)hsay.fi

 

Syyskuu 2015

Kirjallisuuspiiri ti 29.9. klo 17.30


Rento lukupiirimme kokoontuu yhdistyksen toimistolla. Teoksena on John Williamsin Stoner.

Nyt kannattaa viimeistään liittyä mukaan, sillä kirjallisuuspiirin uusille ja vanhoille jäsenille on luvassa maksuttomat liput lokakuisille Kirjamessuille!

Lisätiedot Annemarje Salonen 0500 415 528

Ulkoiluretki Nuuksioon la 26.9. klo 12-15

Tervetuloa ulkoilemaan satumaisen kauniiseen Nuuksion kansallispuistoon, Kolmoislammen maastoon! Voit valita kahdesta reittivaihtoehdosta itsellesi sopivimman:


Ryhmä Reippaat; pitempi patikka Nuuksion metsiin & oppaan täsmäiskut alueen kauneimmille paikoille. Ryhmä Nautiskelijat; suunnataan maastoon periaatteella paljon tarinaa vähemmän matkaa.

Molempia ryhmiä luotsaa luonto-opas. Ohjelma soveltuu kaikille normaalikuntoisille henkilöille. Vaelluksen aikana tarjotaan lähdevesi ja suklaa. Lopuksi tunnelmoidaan nuotiokahvien ja erälounaan äärellä.

Olemme kutsuneet mukaan myös juuri Suomeen saapuneita yhdysvaltalaisia Fulbright-stipendiaatteja ja saamme tuoreita kuulumisia USA:sta!

Jäsenhinta 10€ tai yhteiskuljetuksella Helsingin keskustasta 15€. Saat tarkat osallistumisohjeet ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautumiset 20.9. mennessä: hsay(at)hsay.fi.

 

Elokuu 2015

Burger Tuesday @ Woolshed ti 4.8.


Tervetuloa mukaan nauttimaan hyvästä burgerista ja juttelemaan USAssa matkustamisesta. Ti 4.8.2015 klo 18 Burger Tuesday @ Woolshed (Töölönlahdenkatu 3 B 1, Helsinki).


​​HSAY tarjoaa jäsenilleen Helsingin parhaat burgerit Top 5 -listalle sijoittuneen Woolshedin burgerin. Juomat ja muut lisukkeet omakustanteisesti. Kaverit ja ystävät (ei-jäsenet) tervetulleita mukaan, mutta maksavat oman burgerinsa. Mukaan mahtuu 20 hlöä.

​​Paikalla on myös suoraan New Yorkista Brittany Lancey, joka on töissä Jet Blue -lentoyhtiöllä ja matkustelee jatkuvasti ympäri USA:ta. Hän kertoo omat matkavinkkinsä sekä kohteista, joita ei löydy turistioppaista ja vastaa mielellään kysymyksiin.


Ilmoittautumiset ma 3.8. mennessä sähköpostitse: hsay(at)hsay.fi

Helsinki Wolverines vs. Tampere Saints su 2.8.

Jenkkifutista Brahen Kentällä klo 15 (Helsinginkatu 23, Helsinki)
​HSAY:n jäsenille 2 lippua yhden hinnalla!! (Liput norm. 5 eur)

Tule paikalle jo 13.30 lähtien ja osallistu vapaamuotoiseen tailgate partyyn! Tail gate on suosittu amerikkalainen tapa kokoontuua ennen urheilumatsia viettämään aikaa ja syömään sekä juomaan.

 

Heinäkuu 2015

4th of July Picnic & Baseball​


Viime kesänä HSAY järjesti upean 4th of July piknikin, joka kokosi melkein satapäisen joukon kesäiseen Kaivopuistoon. Tänä kesänä HSAY juhlistaa amerikkalaista itsenäisyyspäivää kahden muun yhdistyksen kera. Luvassa on baseballia, piknik-herkkuja, kasvomaalausta ja paljon muuta puuhaa koko perheelle -  sekä tietenkin iso joukko kansainvälisiä juhlijoita.

Tapahtuma alkaa lauantaina 4.7 klo 13 Ruskeasuon urheiluhallilla (Ratsastie 10, 00280 Helsinki​)

Baseball-ottelu (Helsinki Mets vs. the Espoo Expos) alkaa n. klo 15.

HSAYlla tapahtumassa oma piste ja jotain extraa jäsenille :)
​Ilmoita osallistumisestasi hsay(at)hsay.fi, niin osaamme varata riittävästi tätä extraa jäsenillemme.

HUOM! Alueella on rajallisesti nurmikkoaluetta ja muuten hiekka- ja asfalttipihaa, joten ota mukaan retkituoleja yms. jos sinulla niitä on. Jonkun verran on tarjolla myös järjestäjien puolesta tuoleja ja pöytiä.

Muista pukeutua sini-puna-valkoiseen ja liity iloiseen joukkoon!


Tilaisuudessa ovat mukana:

HSAY (Helsingin Suomi-Amerikka yhdistys)
IESAF (International English Speakers' Association of Finland)
AWC (American Women’s Club in Finland)

 

Kesäkuu 2015

Bob Gruenin valokuvanäyttely Kaapelitehtaalla 17.6.


Maailman tunnetuimpiin rock-valokuvaajiin lukeutuvan Bob Gruenin teokset ovat ensimmäistä kertaa näytillä Pohjoismaissa. Rockers-näyttely on Bob Gruenin keskeisiä töitä esittelevä retrospektiivi, joka sisältää noin sata taiteilijan ikonista valokuvaa tunnetuista rock-tähdistä lavalla, takahuoneissa ja arkisissa askareissaan.

HSAY kutsuu jäseniään tutustumaan näyttelyyn ke 17.6. klo 17, Pannuhalli (Kaapelitehdas, Tallberginkatu 1, Helsinki)  ​Sitovat ilmoittautumiset 15.6 mennessä sähköpostitse hsay(at)hsay.fi tai tekstiviestillä 040 554 7100. Tilaisuus on jäsenille maksuton, ei-jäsenille 8 eur.

Amerikan makuinen olut-tasting 11.6

Tule viettämään mukavaa kesäiltaa ja maistelemaan amerikkalaisia oluita!

Aika on torstaina 11.6 klo 18, ja paikka Tommyknocker Craft Beer Bar (Iso Roobertinkatu 13, Helsinki).

Tastingin vetää ravintolan oma asiantuntija. Jokainen osallistuja pääsee maistamaan 5-6 erilaista olutta. Tilaisuuden hinta on 10 eur/jäsen, 25 eur/ei-jäsen. 15 ensimmäistä mahtuu mukaan. Ilmoittautumiset 5.6. mennessä hsay(at)hsay.fi.

Tommyknocker Craft Beer Bar  on amerikkalaisiin ja amerikkalaistyyppisiin oluihin ja muihin juomiin erikoistunut seurusteluravintola. Ravintola toimii yhteistyössä amerikkalaisen panimon Tommyknocker Breweryn kanssa. Tuotteet toimitetaan suoraan Coloradon panimolta.

 

Lukupiiri 9.6.

Teoksena Richard Fordin Syntien paljous. Lisätiedot hsay(at)hsay.fi tai Annemarje Saloselta 0500-415 528.

Joukkoon mahtuu mukaan, tervetuloa!

 

Toukokuu 2015

Haltia Hiking lauantaina 23.5 klo 12-14

Tule mukaan Espoon ja Helsingin Suomi-Amerikka yhdistysten yhteiselle patikkaelämykselle Haltian kauniiseen luontoon! Ohjelmassa on opastettu ja helppokulkuinen reitti näköalatasanteelle, josta avautuvat Nuuksion jylhät maisemat. Kierroksen jälkeen hotdogit, nuotiokahvit & vaahtokarkit.

 

Paikalle pääsee myös julkisilla! Osallistumismaksu 10eur/jäsen.

Kysy lisää / ilmoittaudu mukaan 15.5 mennessä hsay(at)hsay.fi!

 

Lukupiiri 5.5.

Teoksena John Grishamin Lapsuuden talo. Lisätiedot hsay(at)hsay.fi tai Annemarje Saloselta 0500-415 528.

Joukkoon mahtuu mukaan, tervetuloa!

 

Maaliskuu 2015

Matkailuilta: New York State of Mind

Amerikka-kirjastossa ti 31.3. kello 17-19

Suunnitteletko New Yorkin matkaa, jätitkö sydämesi Ison Omenan kaduille? Tervetuloa USA-matkailuiltaan, jonka teemana on "New York State of Mind". Tilaisuus järjestetään Helsingin yliopiston Kaisa-talon 7. kerroksen auditoriossa (Fabianinkatu 30). 

Luvassa on keskustelua New Yorkissa matkailemisesta, siellä asumisesta, opiskelusta ja työskentelemisestä. Kokemuksiaan kertomassa ovat mm. bloggaajat Ulla Alakangas ja Kirsi Rutonen 50 State Puzzle -blogista.  

Toivomme ilmoittautumiset tarjoilun vuoksi 27.3. mennessä SAYL:n toimiston Kirsille, kirsi.rutonen(at)sayl.fi.

USA-matkailuilta on Helsingin Suomi-Amerikka Yhdistyksen, Nuorten aikuisten Amerikka-verkosto NAME:n,  ja American Resource Centerin yhteistilaisuus.


Lukupiiri ti 24.3. klo 17.30

Teoksena Steinbeckin Torstai on toivoa täynnä. Lisätiedot Annemarje Saloselta 0500-415 528.

 

Sääntömääräinen kevätkokous to 12.3. kello 17

Tule mukaan kevätkokoukseemme. Kokoontumispaikkana Diak (Sturenkatu 2). Aloitamme kello 17 kevyellä ruokailulla (maksuton) sekä alustuksella korkeakoulujen kansainvälisesta toiminnasta. Varsinainen kokous alkaa kello 18, kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. 

Ilmoittaudu hsay(at)hsay.fi tai 0405547100. Tervetuloa!

 

Privacy-näytelmä (A rehearsed reading) la 7.3. kello 19

Hollywood Hillsiin sijoittuva mustan huumorin draama, englanninkielinen.

The Finnbrit Society, 20A Fredrikinkatu, 2. kerros.

Liput 4 euroa, osta omasi osoitteesta: http://www.finnbritplayers.com 

"A two act play by internationally awarded writer and director Meritta Koivisto. The play was an Honorary Mention finalist at New Century Writer Awards, USA"


 

Helmikuu 2015

Lukupiiri 19.2.

Teoksena Louise Erdrichin Pyöreä talo. Lisätietoja Annemarje Saloselta 0500-415 528.

 

Ystävänpäivän lounas Suomi-Australia yhdistyksen kutsumana la 14.2. kello 12 alkaen

Helsingin Suomi-Australia yhdistys järjestää yhdessä Suomi-Uusi-Seelanti, Suomi-Amerikka ja Suomi-Kanada seurojen paikallisyhdistysten kanssa ystävänpäivän lounaan.

Lounaspaikkana on ravintola Loiste osoitteessa Kaivokatu 3. Ravintolan ruokailualueelta on meille varattu tila klo 12-15. (http://www.raflaamo.fi/helsinki/ravintola-loiste)

Lounasvaihtoehtoja on seuraavasti:

*kala-annos - Paahdettua lohta, peruna-kasvispaistos, mustajuurikastike
*kana-annos - Paistettua broileria, peruna-kasvispaistos, marsalakastiketta
*kasviannos - portobellorisottoa ja parmesania

Jälkiruokana on tarjolla Päivän jäätelö tai sorbetti.

Aikuisilta pelkkä lounas on 15 e ja jälkiruuan kanssa 18 e.

Alle 12v lapsilta lounas on 7,50 e ja jälkiruuan kanssa 10,50 e. 

Ilmoittautumiset ja lisätiedot ma 2.helmikuuta mennessä hsay(at)hsay.fi. Ilmoittautumisen yhteydessä
tulisi kertoa myös ruokavaihtoehtosi sekä mahdollinen erikoisruokavalio.

Tervetuloa viettämään ystävänpäivää mukavassa seurassa!

 

Disney on Ice 14.2.

Koko perheen suosikkishow Disney On Ice saapuu jälleen Helsinkiin!

Omaa luokkaansa olevassa "Satuja ja seikkailuja" jääshow'ssa nähdään kansainvälinen otos huippuluistelijoita, taidokkaita koreografioita, kimaltavia esiintymisasuja ja näyttäviä tehosteita.

Esityksessä päästään nauttimaan sekä aivan uusimmista Disney-tarinoista että iki-ihanista Disney-klassikoista. "Satuja ja seikkailuja" esittää neljä ihastuttavaa Disney-tarinaa: Frozen, Kaksin karkuteillä, Pieni merenneito ja Kaunotar ja hirviö. Esityksen iso vetonaula on sen osuus jättimenestyselokuvasta Frozen. Frozen on Oscarilla palkittu, maailman menestynein animaatioelokuva.

Yhdistyksellä on tarjolla erä erikoishintaisia lippuja la 14.2.2015 klo 14.30 näytökseen Hartwall Arenalla, alakatsomossa. 
Hinta aikuisilta 30€, lapset 12-v. asti 20€. (Norm. aikuiset 45,50 euroa / lapset 34,50 euroa)
Varaukset 6.10. mennessä hsay(at)hsay.fi

 

Amerikkalaiset herkut – Cupcakes la 7.2. klo 15-18

Pidetty leivontakurssimme saa jatkoa. Helmikuun kurssikerralla valmistetaan USA:ssa suositut kuppikakkuleivokset ja ihanat kuorrutteet. Kuorrutteilla koristellaan kauniisti pursottaen. Sokerimassasta on mahdollista valmistaa yksityiskohtaisia koristeita leivonnaisille. Kurssilla saat opastusta niin leivontaan, kuorruttamiseen kuin sokerimassakoristeiden valmistamiseenkin. Opittuja pursotustaitoja voit hyödyntää jatkossa myös esimerkiksi täytekakkujen koristeluun. Osallistujien käytössä on laaja valikoima erilaisia koristeluvälineitä ja -muotteja. Jokainen saa maistiaiset ja kotiinviemiset kurssin herkuista.

Kurssin vetäjänä toimii leivontablogin pitäjä ja oman kakkukirjankin julkaissut Taru Vihavainen.
Hinta jäsenille vain 15€/hlö. Paikkoja rajoitetusti. Ilmoittautumiset hsay(at)hsay.fi.
Kurssipaikan osoite on Sammatintie 5 (Vallilla).

 

Tammikuu 2015

Energisen arjen eväät  ti 20.1. klo 18


Tervetuloa hyvinvointi-iltaan toimistollemme (Mechelininkatu 10 A) Illan teema on energisen arjen eväät. Inspiroivan tilaisuuden asiantuntijana maailman suurimmasta ravitsemuskoulusta New York Institute for Integrative Nutrition:sta valmistunut kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin valmentaja Pirkko Tavaila. Lisätietoja & ilmoittautumiset hsay(at)hsay.fi. Tilaisuus on maksuton. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

 

Matkamessut 16.-18.1.

Matkamessut ovat taas täällä! Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matka 2015 mahduttaa koko maailman Messukeskukseen tammikuussa. Messuilla voit tutustua 80 eri maan matkailutarjontaan ja kohdata kasvokkain näiden maiden edustajia. Mukana myös oma kattojärjestömme SAYL.

 

HUOM! PÄIVITYS 3.1.2015: JÄSENHINTAISET LIPUT ON LOPPUUNMYYTY!
Yhdistyksellä on pieni erä jäsenhintaisia lippuja messuille. Kappalehinta on 6 euroa. Max 2 lippua/jäsen. Varaa omasi nopeasti hsay(at)hsay.fi. Maksuohjeet varattaessa. Liput voi noutaa toimistolta tammikuussa tai ilmoita tilauksen yhteydessä postiosoite, johon liput voi toimittaa. Postituslisä 1 euro/lähetys. Postitus vastaanottajan vastuulla.

Tule myös kattojärjestömme SAYL:n järjestämään oheistapahtumaan messuviikonloppuna:

USA-MATKA MIELESSÄ!
Tervetuloa verkostoitumaan Matkamessujen aikaan! Vaihtamaan tietoja, vinkkejä ja ideoita Amerikan-matkaajien kesken. Olitpa konkarireissaaja tai haaveissasi USA:ssa käynyt, tule mukaan SAYL:n rentoon illanviettoon Ravintola Coloradoon (Simonkatu 9, Kamppi) lauantaina 17.1. alkaen klo 18.


Meille Amerikan-ystäville on varattu tilaa Coloradon takkakorokkeelta. Jos haluat syödä, monenmoisia Amerikan-herkkuja löytyy. Ja jos sinulle maistuvat limut, olut tai viini, sekin käy. Ruoat ja juomat omalla kustannuksella. Ei ennakkoilmoittautumisia – rento meininki! See you there!